рецепта
Задушени зеленчуци с месо в тенджера под налягане
Българска кухня
Българска
Рецептата "Задушени зеленчуци с месо в тенджера под налягане" беше добавена на
Продукти
Картофи | 500 г |
Моркови | 500 г |
гъби | 500 г |
червен лук | 300 г |
Грах | 300 г |
Ябълка | 1 |
100 мл червено вино или бира | |
олио | 100 мл |
доматен сок | 150 мл |
Целина | 1/2 глава |
нетлъсто свинско месо | 300 г |
телешко месо | 300 г |
пилешко месо | 300 г |
7-8 зърна черен пипер | |
червен пипер | 2 с.л. |
магданоз и листа кервиз | |
сол | |
вода |
Приготвяне
• Зеленчуците се нарязват на едро, разбъркват се с подправките, олиото, виното и доматения сок.
• Нареждат се на пластове в тенджера под налягане, като се редуват - месо и зеленчуци от различен вид.
• Долива се вода и се задушава до готовност.
• Задушените зеленчуци с месо в тенджера под налягане се сервират топли с нарязани на дребно листа кервиз.
Бележки
** Приблизителна цена 12 лв.
*** Време за приготвяне 1 ч
**** Тази рецепта съдържа продукти за 4-5 порции
Етикети: свинско месо , телешко месо , пилешко месо , рецепти за тенджера под налягане