|
|
|
|
|
МУСАКА ОТ ЗЕЛЕ, КАРТОФИ И ОРИЗ |
|
Етапи на приготвяне |
|
Продукти |
1 средно голяма кисела зелка
5-6 картофа
1 чаена чаша ориз
1 кафеена чашка олио
червен и млян черен пипер, кимион или чубрица на вкус
|
|
|
Начин на приготвяне |
1. На дъното на тенджерата под налягане се налива част от олиото;
2. След това се насипва половината нарязана зелка;
3. Върху нея - половината от почистеният и измит ориз;
4. После - половината от обелените и нарязани на шайби картофи;
5. Поръсва се с малко от подправките и олио;
6. Повтаря се подреждането на зеленчуците, докато свършат продуктите;
7. Най-отгоре се разстила един цял лист от зеле;
8. Ястието се полива с две чаени чаши вода и тенджерата се затваря;
11. Когато тенджерата започне да издава съскащ звук ( достигнала е нужното налягане), котлонът се поставя на най - ниска степен и се вари 30 минути.
|
Забележки |
|
|
Добавена на: 27-06-2010 Автор: maja_p52 |
|
|
|