≡ Menu

Говеждо по бургундски в тенджера под налягане

Необходими продукти:
4 порции говеждо месо
около 2 супени лъжици брашно за овалване
бекон за мазнина
3 глави ситно нарязан кромид лук
250 мл червено вино
1 скилидка счукан чесън
връзка изсушени зелени подправки в марлена торбичка
100 г гъби
1 супена лъжица краве масло
сол и черен пипер на вкус
около 1 супена лъжица брашно за сгъстяване на соса
ситно нарязан магданоз за гарниране

Начин на приготвяне:
Месото се овалва в брашното, смесено със сол и черен пипер.
Скарата се изважда от тенджерата, слагат се няколко парчета бекон и се пържат, докато се стопят.
В мазнината се запържва бързо месото, изважда се и се запържва лукът.
Тенджерата се сваля от огъня, охлажда се и се налива виното.
Разбърква се и се прибавя месото.
Тенджерата се връща на огъня, изчаква се да кипне и се прибавят чесънът, подправките, сол и черен пипер на вкус.
Захлупва се и се слага под налягане.
Вари се 10 минути.
Налягането се намалява със студена вода.
През това време гъбите се нарязват на ситно и се изпържват в маслото.
Подправките се изваждат.
Сосът се сгъстява с брашното.
Сервира се с гъбите, поръсено с магданоз.

Време за приготвяне: 45 минути

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!