Телешко варено с чушки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Телешко варено с чушки1 / 2
07/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
7-8
"Добавете няколко пиперки към класическото телешко варено за божествен вкус и аромат!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг джолан
  • картофи - 1 кг, нарязани на големи парчета
  • лук - 1 глава
  • моркови - 3 - 4 броя, нарязани на едри шайби
  • чушки - 1 пиперка, нарязана на тънки и къси ленти
  • зелен фасул - 150 гр.
  • целина
  • магданоз
  • черен пипер - 10 зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета и се сварява в тенджерата под налягане с 2 л. вода. Пяната се отстранява с решетъчна лъжица. Избистреният бульон се допълва с всички останали продукти - нарязаните на едро картофи, фасул, моркови, лук, чушка, целина и магданоз. Добавяме солта и черния пипер.

Тенджерата се затваря и ястието ври на силен огън. След завиране котлонът се намаля и телешкото се вари за още около 40 минути.

При сервиране може да гарнирате с бучка масло и наситнен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: