Моркови със сметана

Моркови със сметана

  Продукти: 1 кг моркови, 30 г масло (маргарин),1 глава лук, 1—2 скилидки чесън, 1 чаена лъжичка брашно, 1 супена лъжица сметана,  сол, черен пипер.

  Остържете  морковите и ги измийте. Нарежете ги на кубчета. Обелете и нарежете на  едро лука. Сложете го в загрятата мазнина да се позадуши,
без да добие цвят.  Прибавете морковите, чесъна,солта и черния пипер. Наръсете с брашното и разбъркайте.
  Затворете тенджерата и 10 минути след завъртането на  вентила  я дръпнете от  огъня. Оставете я да престои 5  минути, преди да махнете капака, за да станат морковите по-меки.
  Непосредствено  преди   поднасянето  прибавете сметаната  и разбъркайте. Ако нямате сметана, поръсете само с нарязан магданоз, ястието ще бъде също много вкусно.

 
Източник: www.svatbata.org





{START_COUNTER}