Моркови със сметана
Продукти: 1 кг моркови, 30 г масло (маргарин),1 глава лук, 1—2 скилидки чесън, 1 чаена лъжичка брашно, 1 супена лъжица сметана, сол, черен пипер.
Остържете морковите и ги измийте. Нарежете ги на кубчета. Обелете и нарежете на едро лука. Сложете го в загрятата мазнина да се позадуши, без да добие цвят. Прибавете морковите, чесъна,солта и черния пипер. Наръсете с брашното и разбъркайте. Затворете тенджерата и 10 минути след завъртането на вентила я дръпнете от огъня. Оставете я да престои 5 минути, преди да махнете капака, за да станат морковите по-меки. Непосредствено преди поднасянето прибавете сметаната и разбъркайте. Ако нямате сметана, поръсете само с нарязан магданоз, ястието ще бъде също много вкусно. Източник: www.svatbata.org
|