Телешко шпиковано
Продукти: 800 г телешко (цяло парче без кости), 50 г сланина, 1 глава чесън, 1 чаша бяло вино, 4—5 супени лъжици олио, 1 глава лук, магданоз, чубрица, черен пипер, сол.
Измийте месото. Набодете го на десетина места с остър нож и във всеки разрез сложете по едно парченце сланина, половин скилидка чесън н ед- но зърно черен пипер. Поставете шпикованото месо в тенджерата под налягане и го залейте с виното, олиото и 1 чаша вода. Прибавете ситно нарязания лук, чубрицата, нарязания магданоз и сол на вкус. Затворете тенджерата и варете ястието 45 минути след завъртането на вентила. Извадете свареното месо, нарежете го па филийки и го поднесете със салата.
Източник: www.svatbata.org
|