Телешко шпиковано

 Телешко  шпиковано

  Продукти: 800  г  телешко (цяло парче  без кости), 50 г  сланина, 1 глава чесън, 1 чаша бяло вино, 4—5 супени  лъжици олио, 1 глава лук, магданоз, чубрица, черен пипер,  сол.

  Измийте месото. Набодете го  на десетина места с остър  нож и във всеки разрез сложете  по едно парченце сланина, половин скилидка чесън н  ед-
но зърно черен пипер. Поставете шпикованото  месо в тенджерата под налягане и го залейте с  виното, олиото и  1  чаша вода. Прибавете ситно  нарязания лук, чубрицата, нарязания  магданоз и  сол на вкус. Затворете тенджерата и  варете  ястието 45 минути след завъртането на вентила. Извадете свареното  месо, нарежете  го  па   филийки и го поднесете със салата.

 Източник: www.svatbata.org





{START_COUNTER}