рецепта

Пъстра яхния

Пъстра яхния

5 5 2

Тиквички

Българска

Рецептата "Пъстра яхния " беше добавена на

Добави коментар

Продукти

Моркови по 2 патладжана, тиквички и
сол
3-4 пиперки
домата 3
корен магданоз и пащърнак
парче целина
кромид лук 1 глава
мазнина 4-5 с.л.
крехко месо 600 г
Чесън 1-2 скилидки
червен пипер 1с. л.
черен пипер
горчица 1 с.л.

• Патладжаните се нарязват на кубчета, посоляват се и се оставят да се отцедят.

• Нарязват се останалите зеленчуци на кръгчета, а магданозът, пащърнакът и целината се обелват.

• В тенджерата под налягане се загрява мазнината, слагат се патладжаните и се разбърква 2-3 пъти.

• Прибавят се месото, нарязано на хапки, останалите зеленчуци, червеният пипер, солта, черният пипер на вкус, горчицата и се заливат с една чаена чаша топла вода.

• Похлупва се и се вари около 20 минути (от момента на завирането).

• Преди поднасяне се изваждат корените и ястието се сервира топло.


Бележки
* Източник : Кулинарен Журнал

** Приблизителна цена: 9 лв.

*** Време за приготвяне: 55 мин

**** Тази рецепта съдържа продукти за 6 порции